MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A fényképezés nagy alkotói

: A fényképezés nagy alkotói

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

MÚOSZ Újságíró Iskola

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635629036

tartalom:

˝A festészet és fényképezés kölcsönhatását vizsgáló írásokban régóta és gyakran találkozhatunk a fotót elmarasztaló véleményekkel, amelyek a festészet valósághű törekvéseit a fényképezés közvetett vagy közvetlen hatásának rovására írják. A fotó valósághoz való kötődését és a részletek rögzítésének képességét naturalizmussal azonosítják a felületesen ítélők. Ha a valóságábrázolás minél adekvátabb fejlődési folyamatát végigkísérjük a festészetben, kiderül, hogy nem a fotó okozta a festészet naturalista stílusát. joggal megfordíthatjuk a tételt - a festészetben a múlt század első évtizedeire kialakult ábrázolási mód segítette elő a fényképezés gyors elterjedését. A fényképezésre is vonatkozik a már-már közhellyé vált igazság, hogy a nagy felfedezések nem a véletlen szülöttei, hanem társadalmi igény hívja őket életre. A fényképezés technikai feltételeit, vagyis a fény optikai és kémiai hatását már korábban ismerték. A fényképezőgép őse, a camera obscura képalkotását már az arabok is feljegyezték. Használata a XVII. sz. óta széles körben elterjedt a művészek között. Az ezüstsók fényérzékenységét pedig a XVIII. sz. elején fedezte fel Schultze. Amíg azonban nem alakul ki társadalmi igény a camera obscura által rajzolt kép, a valóságot legteljesebben megközelítő ábrázolás rögzítésére - a fényképezés "feltalálása" váratott magára. Viszont amint ez az igény társadalmi méretekben jelentkezett, egyidejűleg és egymástól függetlenül több kutató is megoldotta a képrögzítés technikai problémáját.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!