MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A fotószakíró Brogyányi Kálmán

: A fotószakíró Brogyányi Kálmán

Kiadás:

Pozsony, 2003

Kiadó:

AB-ART Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Életrajz Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

175 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

8089006485

tartalom:

˝Brogyányi Kálmán fotóelméleti életművének felidézésére számos ok miatt késve kerül sor. Pedig megismerésének több indoka is van. A fotográfiai szemponton kívül fontos tény, hogy a szakíró a kisebbségi helyzetbe került magyarság sorsának részese volt. Az ő útját követve tehát a szélesebb értelemben vett nemzeti történelmünkben is tájékozottabbá válhatunk. Alapvetően ígéretes a szakmai közelítés. A hazai fotográfiai irodalmat áttekintve ugyanis látható, hogy a magyar fotóelmélet- és fotótörténet-írás történetének vizsgálatában még nagy adósságaink vannak. Brogyányi Kálmán életét e nézőpontból elemezni némi törlesztést jelent. Tevékenységének sajátos körülményei és Pozsony földrajzi helyzete miatt indokolt azt is szemügyre venni, milyen viszonyban állt Brogyányi fotográfusi és szakírói életműve más helyszínek (országok) fotókultúrájával. Ez összehasonlító fotótörténeti vizsgálatot kíván - e téren is kevés hagyományunk van.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!