MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A régi világ falun

A régi világ falun

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Néprajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

165 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963208411x

tartalom:

"Mára szinte nyomtalanul eltűnt az a világ, ahová ezek a fotográfiák visszavezetnek. Nagyapáink, szépapáink Magyarországa ez, ahol még pákásztak, halásztak az ártéri vizeken, szélmalmok vitorlái forogtak a Kiskunságban, és kubikosok talicskái nyomán emelkedett a Tisza-töltés. A századforduló körüli évek parasztságának élete elevenedik meg a Néprajzi Múzeum 300 archív felvételén - a hétköznapok és az ünnepek természetes pillanatai, a bölcsőtől a koporsóig. A legrégebbieket az 1860-s években fényképezték üveglemezre a lelkes gyűjtők, akik poros utakon vagy vendégmarasztaló sárban cipelték 15-20 kg-os fotószerelésüket. S most előttünk állnak képeik: fonóba igyekvő lányok, borvizet töltő székelyek, négyökrös gazda cifraszűrben, pusztán ebédelő gulyások, függőbölcsőben szundító kisgyermek, búcsúból hazatérő csángók. A fotótörténeti jelentőségű felvételek nagyrészt most jelennek meg először. Múltunk jobb megismerését segítik elő - ami nélkül jövő sem lehet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!