MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
A tegnap világa. Magyarországi városok a századfordulón írásban és képben

, : A tegnap világa. Magyarországi városok a századfordulón írásban és képben

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Officina Nova

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

318 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9638185066

tartalom:

„Különös albumot forgat az olvasó. Szinte minden oldalról megcsapja a múlt lepréselt virágának illata. Szakszerűség és esztétikum, öröm, derű és szomorúság kettős érzelme játszik vele. Merő nosztalgia volna ez? Elvágyódás a békebeli aranykorba, az emberiség ősi álmába, vagy a századelőn élt nagyapák kegyetlen kritikája a századvégi unokák világa fölött? A nosztalgia, úgy sejtem, első látásra ökológiai gyökerű. Az utakat, a tereket nézve a természeti és az emberi táj harmóniája ragad meg bennünket. A Szamosújvárról szóló írás a közmondásos tisztaságot, a fásítást, a virágokat dicséri. Kolozsvár a Szamos kristálytiszta vizére büszke, a Tabánban, Vácott, a Tátrában friss, üde a levegő, Bártfa, Pécs karsztvizéről (is) híres. Igen, akkortájt a Duna Bécsnél még kék volt, mifelénk meg szinte iható.
Nosztalgiánkat alighanem a városépítészet remekei is táplálják. A képekből kitűnik: a hagyományos városközpont, a templom körüli piactér a legtöbb helyen harmonikusan bővült városházával, szállodával, takarékpénztárral, üzletsorral. Általában a hajdani főtérről indult ki a modern üzleti központ, a city fejlődése. Benne, vagy körülötte épültek fel a rangosabb lakóházak, bérpaloták. Nem alaptalan a nosztalgia: a századfordulón még létezett várostervezés, és az európai mércét elérte vagy megközelítette az urbanizáció.”

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

5 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!