MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Az ünnep

: Az ünnep

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

JAK füzetek

Terjedelem:

179 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631411311

tartalom:

A kötetben sorjázó fényképeken pesti házak láthatók. Csak házak, semmi más. De nem a fényképezőgép lencséjének személytelen objektivitással tükrözött tárgyakként, hanem mint modellek, amelyek által a művész kifejez valamit önmagából, életéből, a világból. A ház sokatmondó, jelképes helyisége Lábass számára a pince. A használaton kívülre került régi holmik, ódon kacatok - a múlt süllyesztője, őrzője. Mint maga az egész ház, melyben "minden hely pincéhez hasonlíthat" - ahogy a szerző írja a képekhez kapcsolódó, azokkal egyenrangú szürrelalisztikus-lírai szövegében. "Valahonan a történelmi korok egyik alsó rétegéből indulnának a tárgyak, iratok - olvassuk a szövegben -, és évtizedek, századok alatt a felszínre törnek, mígnem egy este valaki foszlott kosárban kihurcolja a kapu elé, majd sietve visszavonul, hogy inkognitóját tökéletesen megőrizze. Szégyenlősen letakarta egy perzsaszőnyeggel családja múltját, legyen az dicső vagy átkos, és a nagy kaput döngve bezárva maga mögött, visszaosont emeleti lakásába, ahol egész életén át küzd a pincékből rátörő múlt ellen."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!