ANTIK-VARIA / Bibliofilia kategória termékei
Egy fotográfus vallomásai. Önéletrajzi fotóalbum

: Egy fotográfus vallomásai. Önéletrajzi fotóalbum

Kiadás:

Békéscsaba, 1988

Kiadó:

Békés Megyei Tanács VB

Kategóriák:

Bibliofilia Fotózás, fotóalbum Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Fekete könyvek. Kultúrtörténeti sorozat

Terjedelem:

180 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637196149

tartalom:

Egy ​​rendkívüli ember rendkívüli könyvét tartja kezében az olvasó. Rendkívüli ember, noha alig tett mást, mint követte nemes gondolkodásának és érzelmeinek tanácsát, úgy élve meg e század nehéz évtizedeit, ahogy azt bensője diktálta. Ha munkálkodása előtt egy-egy kapu be is zárult, mindig képes volt arra, hogy új, még gazdagabb zsákmányra nyíló kapukat nyisson meg. Nem anyagi gazdagsággal kecsegtető zsákmányra, hanem a lélek, a szellem legmaradandóbb értékeit másokkal is megossza, milliók számára teremtve gazdagító élményt. Ezt tette fotóművészetének gyönyörű termékeivel, a szebbnél szebb és értékésebbnél értékesebb könyveivel, de ezt tette valóban remek szépirodalmi fordításaival: Aleksis Kivi Hét testvérével, a Kalevalával, kiöltői Kanteletár fordításával is. Az évek – mondhatnánk – eljártak felette. De akinek megadatott, hogy lássa nyolcvan évesen, élvezhesse társaságát, annak nem az életkor jut eszébe. Ma is csodálhatjuk ugyanis mozgásának frisseségét, humorának üdeségét, lenyűgöző vitalitását, szellemiségének finomságát, egyéniségének, emberségének magával ragadó melegségét. Magyar nyelve – évtizedek finnországi tartózkodása ellenére – sem vesztett gazdagságából, bámulatos kifejező erejéből, hangulatiságából. Leginkább azonban talán mégis művészi értékű fotói és nagy hatású szépirodalmi fordításai beszélnek helyette, s jelölik ki helyét nemcsak a magyar és a finn, hanem az egyetemes művészet történetében is. Hatalmas magyar és finn, valamint európai, sőt egyetemes kulturális ismeret- és élményanyag sugárzik át a képein. Vegyük a fáradtságot, s ne csak vizuálisan, hanem mentálisan is éljük át egy magyar-finn szellem, egy magyar-finn művész élményeit ragyogó képei alapján! Hiszem, hogy az élmény lenyűgöző lesz, mert Rácz István képes arra, hogy tükröztesse a táj lélegzését, a lefényképezett tárgy alkotójának legmélyebb gondolatait, érzelmi életének legrejtettebb mozzanatait, az alkotó elme géniuszát.

leírás:

Ez a könyv a 1334. számú példány.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!