MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
József Attila Párizsban

József Attila Párizsban

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

133 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631521443

tartalom:

"Huszonegy éves volt - mögötte már nehéz emlékek sora: Ferencváros és Öcsöd, a mama halála és a Horger-ügy. Két verseskötete jelent már meg: a Szépség koldusa és a Nem én kiáltok; már olyan kritikus figyelt fel rá a Nyugat-ban, mint Ignotus; írók társaságába is jár, mégis csak kevesek ismerik az induló költőt. Árva és lázadó, szeretetre éhes és nyitott a világra; kamaszos báj és metsző okosság jellemzik "Tilinkót", a "kis Petőfit". Játékos és évődő, komoly és merész szerelmek sora van már mögötte. Az előző, 1925/26. tanévet Bécsben töltötte. Így érkezik Párizsba - a színes, mozgalmas, vidám városba -, amely ekkor a béke illúziójában él az alig lecsillapodott, de már ismét forrongani kezdő világban. Életének színhelye: a diáknegyed, a Latin-negyed és a Parnasszus hegye, a Montparnasse. Előbb a kissé szigorú, vallásos jellegű Saint Sulpice negyedben lakik, de csakhamar beköltözik a szűk, nyüzsgő Huchette utca hoteljének ötödik emeletére."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!