MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Kárpátalja

Kárpátalja

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Officina Nova

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Útikönyv Néprajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Élő, szép hagyomány

Terjedelem:

sztl., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9637836012

tartalom:

"A nagy közönségsikert aratott Erdélyi utakon c. háromkötetes fotóalbum alkotója, Szacsvay Imre folytatta az általa megálmodott sorozatot, a magyar emlékek, magyarlakta vidékek "élő, szép hagyományának" megörökítését, közkinccsé tételét. Kárpátalja teljes bejárásában meggátolta megromlott egészsége. Az ő irányítása mellett kapcsolódott a munkába két segítőtársa. Sajnos, csak halála után, de azonos hangvételben került sajtó alá ez, a sorozatot folytató kötet. Bemutatja a vidéket, népeit, szokásait, zúgó hegyi folyókat, harsogó zöld legelőket, öreg fatemplomokat, kunyhókat, kastélyokat. A várak, történelmi helyek bemutatása kapcsán tárgyalja a Kárpátalján élő népek - rutének, magyarok, szászok, románok és szlovákok - történetét. A magyar nép olyan sorsfordulói kapcsolódnak e tájhoz, mint a honfoglalás, a tatárdúlások, Rákóczi szabadságharca. Itt alakult meg a magyar és a rutén görög katolikus egyház, melynek mai napig tartó megpróbáltatásai híven tükrözik az itt élő népek sorsát. A századunk uniformizáló törekvései ellenére fellelhető népi hagyományok, szokások, művészet és hitélet az "Erdélyi utakon" három kötetében megismert módon kapnak hangsúlyt a könyvben."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!