MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Kép és kommunikáció

: Kép és kommunikáció

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Sajtó Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Újságíró Iskola

Terjedelem:

172 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9635627297

tartalom:

˝Első betekintésre talán szokatlan felépítésű és anyagú "esztétika tankönyvet" kap itt kezébe az olvasó. A hagyományos esztétikai művek valóban azt tárgyalják kimerítő részletességgel - és rendszerint kellőképpen száraz elvontsággal - amit itt csak a második fejezet foglal össze egészen röviden. A hagyományos esztétikai stúdium értelmében vett munkára azonban ne is számítson itt a könyv használója, a szakesztétika filozófiai diszciplína mint olyan, sajátos érdeklődést és elmélyülést, alapos filozófiai iskolázottságot igényel. A mi igényeink azonban mások: olyan esztétikai alapismeretekre van szükségünk, amelyek a sajtó és a tömegtájékoztatás korszerű eszközeinek és formáinak a használatában kísérelnek meg elméleti eligazítást adni, tájékozódási pontokat megjelölni. Ennek a praktikus célnak jegyében szűkítettem le a könyv tárgyát a vizualitás esztétikai vonatkozású jelenségeire. A vizualitás esztétikai megformáltságú jelenségeivel két klasszikus diszciplína foglalkozik: időrendben az első a művészet története, amely azonban ugyancsak szaktudomány, tárgyát többnyire a múlt képezi, még olyan értelemben is, hogy a vizuális művészetek modern formáival nem sokat törődik. A művészettörténet által kimunkált módszerek és alapfogalmak azonban nélkülözhetetlenek számunkra: rövid tájékoztatás tehát erről a területről is szükséges...˝

leírás:

Érvénytelen bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!