MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Mikroszkóp - mikrokozmosz

: Mikroszkóp - mikrokozmosz

Kiadás:

Budapest, 1995

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Technikatörténet Műszaki vegyes

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p., 27 tbl., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632827457

tartalom:

"A mikroszkópos kép - látvány, amelyet csak részben őriz meg az emlékezet. Maradandóvá a fénykép teheti. Még a gyakorló szakemberek közül is kevesen értik a mikroszkópos fényképezés csínját-bínját. A könyv írója fokozatosan vezeti el olvasóját a fekete-fehér, majd a színes fényképezésen keresztül a csúcspontig: a színes sötét látótérben mozgó élő állatka megörökítéséig. Ám hiába a legcsodálatosabb technika is - rossz preparátumon nincs mit nézni vagy fényképezni. Az élő anyagot be kell gyűjteni, elő kell készíteni a vizsgálatra, alkalmassá tenni a látványra. Vegyszerek, előkészítési és rögzítési, mikrotechnikai módszerek - megannyi buktató, amelyeken a könyv ismeretében könnyebben jut át az olvasó. Az ötletgazdag módszerek és eszközkészítési leírások miatt a szakemberek is haszonnal forgathatják a könyvet. A mikroszkóp különböző célú átalakítását, a különféle kiegészítő eszközöket, vagy például a villanólámpás mikroszkópi fényképezést az ezekkel a készülékekkel dolgozók tudják igazán gyümölcsöztetni. A felületek levonatos vizsgálata pedig a legkülönbözőbb szakmabelieknek vizsgáló módszert, művészeknek és kedvtelésből mikroszkopizálóknak káprázatos szépséget kínál. Egyszerű módon megkapó olykor megdöbbentő képekhez juthatunk megmunkált fák, fémek, új és kopott szövetek, bőr, rovarszárny, növények stb. felületéről készített levonatok mikroszkópos vizsgálata és fényképezése révén. Környezetünknek szinte minden tárgya, élőlénye rejt valamilyen mikroszkópos csodát, amely felfedező élményt ígér. Épp ezt a sokoldalúságot érzékelteti a könyv rendkívül gazdag képanyaga, amelyből külön figyelmet érdemelnek a sorozatfelvételek, a fekete-fehér és színes témavariációk, valamint az ún. optikai festéssel és a színes sötét látótérrel készült képek."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!