MŰVÉSZET / Fotózás, fotóalbum kategória termékei
Múltbalátó. Régészetünk nagy pillanatai

: Múltbalátó. Régészetünk nagy pillanatai

Kiadás:

Budapest, 2005

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Fotózás, fotóalbum Régészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

171 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632088964

tartalom:

˝A Kárpát-medence évezredek óta Keletről és Nyugatról érkezett népek találkozóhelye. Barlangjaiban, meleg vizű forrásai mentén meghúzódott az ősember, itt hagyták emlékeiket az őskor vadászai, majd a művészien szép edényeket, tárgyakat formáló kő- és bronzkori népek, hogy később kelták, rómaiak, germánok, hunok, avarok s végül a keresztény államot alapító magyarok telepedjenek meg a Kárpátok koszorúján belül. Trogmayer Ottó, a szegedi múzeum nyugalmazott igazgatója, a neves régészprofesszor ezekről a hol távoli múltba vesző, hol már ismert népekről ad hírt könyvében, amikor feleleveníti régészetünk nagy pillanatait, jelentős feltárások izgalmas eseményeit. Anekdotákkal, régész kollégák portréival átszőtt, irodalmi igényességgel megírt "beszélyei" valóban "múltbalátó" eszközt adnak az olvasó kezébe, amelynek segítségével bepillanthat a mai Százhalombatta egyik halomsírjába, ahová több ezer évvel ezelőtt a halstatti kultúra keleti népcsoportja temetkezett. Jelen lehet a bizánci küldöttség fogadásán Attila fapalotájában, megtudja, hogyan szabadult ki a föld alól III. Béla esztergomi palotája vagy a középkori budai vár. De képet kap arról is, milyen lehetett egy római villa a Balaton-felvidéken, és milyen volt Gorsium, a római város. Huszonhárom történet, huszonhárom érdekes feltárás krónikája.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!