SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
... és Társa

: ... és Társa

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

369 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Romain Rolland, a nagy francia író, barátja és írótársa könyvéhez írt bevezetőjében ezt olvashatjuk: "Jean-Richarc Bloch: ... és Társa című regényét már a háború előtt olvastam, kéziratban. És éppen most fejeztem be a végleges, teljes kiadás olvasását. Minden alkalommal ugyanazt a megrendülést éreztem: megrázott ez a hatalmas alkotóerő. És minden alkalommal Balzac lángelméjére emlékeztetett. Ki merem mondani, fenntartás nélkül, tudomásom szerint ez az egyetlen francia regény, amely méltó arra, hogy az Emberi Színjáték remekművei között foglaljon helyet." A nagy lélegzetű regény tárgya bonyolult és sokrétű. Főhőse az A Simler család, szereplői a Simler család három generációja, akik elhagyva szülőföldjüket, idegen földön, idegen környezetben, elölről kezdik az életüket. Hihetetlen szívóssággal, szinte fanatikus erővel hatalmas, lüktető-csattogó-ziháló üzemet teremtenek, amely kiszívja alkotóiból előbb a vérüket, azután a hitüket, megosztja egyéniségüktől, igazán emberi életüktől, majd lassan fölfalja, maga alá temeti őket. Az író lenyűgöző erővel jeleníti meg az egyén és a család, az egyes családtagok és a gyár közötti kapcsolatok bonyolult problémáját; a menekülőét, a lázadóét, aki egy szép napon, szerelemtől űzve meg akar szabadulni a családi kötöttségtől, az élet igaz szépségét megsemmisítő gyár súlyától, de neki sem sikerül: megtorpan, rádöbben, hogy élete végzetesen összefonódott a családdal, s ami még ennél is erősebb: az éltető, a tüzet okádó, a szívet-lelket pusztító gyárral. Plasztikus jellemábrázolás, sodró lendület, tömör, súlyos de egyben árnyaltos, hajlékony nyelv jellemzi még Bloch e nagy regényét, melynek minden sorában ott izzik a haladás bátor gondolkodójának, a harcos humanistának hitvallása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!