SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A barátom barátnője

: A barátom barátnője

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Légrády Nyomda és Könyvkiadó R.-T.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

161 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A barátom barátnője a francia analitikus regény újabb remeke. Hiába minden, ebben a műfajban a franciák utolérhetetlenek. Szinte már nem is egészen Prévost érdeme, hogy ez a legutolsó regénye olyannyira kifogástalan, hanem érdeme egy egész fajnak, amely kitermelte, érdeme előzőinek, akik a lélekelemzés ragyogó mintaképeit szolgáltatták. E műfaj minden erénye benne van Prévost könyvében. Minden fölösleges részletet elhagy; homályba, háttérbe szorít gazdag és hálás lehetőségeket, melyek megvonhatnák a fővonalak tiszta menetét; a legszükségesebbre redukált, kiemelt és megvilágított részletek egy mérnöki tervrajz kérlelhetetlen precizitásával kapcsolódnak össze; a narratív ritmus egyenletesen gyorsul és feszül a szédületig; a felfedező reflektor egyre mélyebb redőkbe hatol, egyre újabb meglepetésekre bukkan. A lényegig egyszerűsített élet intenzitása folyton fokozódik. A felépítés vonalainak egyszerűsége és harmóniája tökéletes. Edmond Jaloux ezt tartja Prévost legjobb könyvének. Pogány Béla, Nyugat

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!