SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A boldogság ösztöne

: A boldogság ösztöne

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

198 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Nálunk Freud elméletéről már közhelyeket lehetett mondani, mikor a franciák csak ismerkedni kezdtek e forradalmi tanokkal. Maurois könyve mintha már ellenhatása volna a freudi tanok gyakorlati értelmének. Az ember, hogy boldog lehessen, kényszerül legyűrni önleleplező szenvedélyét, a nyiltságra, őszinteségre való primítív hajlamát. Hogy boldog lehessen: titkokat kell őriznie. Talán könnyebb és egyszerűbb nyiltan és őszintén megmutatkozni szerelmesünk előtt, gyermekünk előtt, de aki nem képes a titok megőrzésének kemény fegyelmére percnyi megkönnyebbülésért nemcsak saját boldogságát pusztítja el, a barbár és céltalan őszinteséggel lerombolja maga körül egy egész család szeretetben összefont életnyugalmát. A bűn bevallása semmit sem szűntet meg, az igazi szeretet örök hallgatásra ítéli magát. S ha a bűn kiderül is, beszélni nem szabad róla, mert testet kap, élni kezd s részt kér életünkből. Maurois hősei, az apa, anya s leányuk, külön-külön mindent tudnak egymásról, de különös, szövevényes szeretetükben úgy élnek egymás közt, mintha semmit sem tudnának. Ez a boldogság ösztöne, a boldogság védelme; nem árthat a bűn, míg néma s magányos gondolat, de pusztít a kimondott vaskos szó, mert felelni kell rá, elvállalni s következményei szerint élni. E veszélyes probléma sodra viszi a regényt, mély emberismerettel megírt szép könyv ez a titkukat bátran őrzők hősies életéről." Török Sophie

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!