SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A csipkeverő lány

: A csipkeverő lány

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

104 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Lainé Goncuourt-díjas kisregényében egy igazi közhelytörténetet beszél el: hányszor visszaéltek az egyszerű leány és a pályája kezdetén álló polgárfiú bájos és többnyire tragikusra forduló szerelmével! És persze sajnáljuk a bájos-hamvas, együgyű és adakozóan alázatos kis fodrászlányt, Pomme-ot és sorstársait: "Szegény kislányok! Ők is tudják, hogy szegény kislányok. Pedig csak azért szegények mert mi nem vagyunk hajlandók fölfedezni azt ami bennük van. Melyik férfi nem követett el két-három ilyen gaztettet életében?" Ismerős helyzet, ismerősök a szereplők. De figyeljünk csak jobban oda: mennyire eleven mégis minden ebben a kisregényben! Mert az író éppen azzal remekel, hogy tudatosan játszik a közhellyel. Hogy csupa játék és irónia, bravúros stílusváltás. Lainé leplezve-leplezetlenül részt vesz az érzelmes történetben, de mindig egy kicsit kívül is marad rajta. S különös bája a történetnek, hogy egy friss szociográfiai kutatás gazdag anyagát érezzük a szándékoltan irodalmias-régies fikciók-arabeszkek mögött.

leírás:

Kissé ázott példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!