SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A háborúnak vége

: A háborúnak vége

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

194 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Három nap egy férfi életéből. Három nap egy spanyol férfi életéből. Vége a háborúnak, amely azonban még ránehezedik az egyének sorsára. A jelen: egy éledő ország, egy elaggott, nagyon fiatal ország. A nyaralók paradicsoma: tizennégymillió turista lógatja lábát a vízbe, a tranzisztorok lármájában. Diego sorsa a forradalom, még ha néha az álom vagy fájdalom alakjában jelentkezik is. Három nap Diego Mora életéből, Párizsban; Spanyolország ránehezedik távoli jelenlétének teljes súlyával. Három nap, amelyet Juan - az elvtársa, fivére - keresésének szentel, akit veszély fenyeget." Ezeket mondja művéről, forgatókönyvéről Jorge Semprun, a világhírű, spanyol származású Goncourt-díjas francia író. Igen, három nap története, telve lelkesedéssel, szorongással, szerelemmel, póztalan hősiességgel. Felejthetetlen történet, melyből Alain Resnais készített nagy sikerű filmet, és emlékezetes Jorge Semprun summázata: "A legfontosabb talán mégis a cselekvés szívós öröme." A háborúnak vége című filmet, amelynek Franciaországot kellett volna képviselnie Cannes-ban, kizárták a fesztiválról. A filmet ennek ellenére levetítették a város egyik mozijában, és a fesztiválon részt vevő spanyol újságíróktól a Luis Bunuel-díjat kapta, amelyet erre az alkalomra alapítottak.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!