SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A kiválasztott

: A kiválasztott

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Szent István Társulat

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

305 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Kicsiny, alacsony mennyezetű szoba volt, rücskös vakolása olyanná tette, mintha kőből falazták volna. A mennyezetet gerendák tartották. Parasztos, nyílt tűzhely foglalta el a szoba egész hátsó falát. a piros téglából rakott tűzhely fölött hatalmas, fehér füstfogó nyugodott két oszlopocskán. A sárgaréz gombokban végződő kovácsoltvas fatartó-rostélyokon mohos fahasábok hevertek oly nyilvánvalóan művészi célzattal, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül nem is mert volna az ember szentségtelen lánggal feléjük közelíteni. A mennyezetről ugyancsak kovácsolt vasból készült gyertyatartó lógott hatalmas gyertyákkal, melyeken pergamenből volt az ernyő. A tűzhely két oldalán egy-egy nagy rézszögekkel pitykézett bőrkarosszék állt, bennük aranybojtos párna, melyet soha el nem lapított semmiféle ülés. A tűzhely mellett a baloldali falnál hosszú fogas várta a látogatókat akasztóival, kesztyűfiókjaival és csiszolt tükrével. Jobboldalon a mennyezet borításához hasonló színű, világos tölgyfalépcső vezetett az első emeletre. Az ablak alatt kovácsolt vasrács takarta el a központi fűtőtestet. Az ablakon keresztbe akasztott fehér függönyök mögött hatalmas puszta térség látszott, melyet zápor és szélrohamok söpörtek végig. A messzeségben nagy, viharverte fák álltak. Nagyon meleg volt ebben a kis előcsarnokban. A viaszos padló, a karosszékek barnás bőre, a mennyezet fényezett deszkái halványan csillogtak az ablakon beszűrődő délutáni világosságban. Az egész szobán érzett a friss festés és az asztalosmunka szaga..."

leírás:

A borító csaknem elválik a könyvtesttől.

Állapot:

közepes

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!