SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A literatron. Kópéregény

: A literatron. Kópéregény

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A jónevű francia író pikareszk regénynek, kópéregénynek keresztelte szatírikus művét, s egy csirkefogó élettörténetének keretében szellemes, mulatságos torztükrét adja benne a francia tudományos és irodalmi életnek; egyúttal azonban magát a kópéregényt mint műfajt is parodizálja. A tudomány és technika legújabb vívmányaival, a kibernetika és elektronika gyakorlati alkalmazásával szélhámoskodó Méric karrierjének szatíráját a francia kiadó megtoldotta azzal, hogy "A világok legjobbika" címet viselő sorozatában jelentette meg. A regény főhőse, az 1935-ben született Méric Le Guern változatos kalandok során gátlástalanul tör célja felé; egyszer egy régi brosúrában olyan gépről olvas, amely néhány perc múlva kimutatja, hogy például Shakespeare 1603-as szövegében milyen hatások érvényesülnek, s milyen hibák találhatók. Ebből az ötletből indul el a fiktív gép, a literatron s vele együtt Le Guern karrierje. A literatronika, mint új tudományág, egész kutatóintézetet kap, milliókat költenek rá - a gép választási jelszavakat és bestseller regényeket gyárt. S noha a "különös véletlenek" láncolatában lelepleződik a gép és "feltalálója", hősünk mégis hamarosan talpra áll, s új találmánnyal jelentkezik a hangzatos jelszavak piacán.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!