SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A Rajna I-IV. kötet

: A Rajna I-IV. kötet

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Gutenberg Könyvkiadó Vállalat

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Hugo Victor összes regényei és elbeszélései

Terjedelem:

342 p., 362 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Hugo Viktornak ez a roppant úti naplója minden egyéb, mint napló, bárha levelek alakjába foglalt feljegyzései közvetlenségükkel, szubjektivitásukkal és rapszodikus csapongásukkal látszólag annak mutatják. Költőnek és tudósnak, régésznek és művésznek, bölcselőnek és látnok-politikusnak halhatatlan személyességgel, elmésséggel, szemléltető erővel, gondolati mélységgel és múltba néző jövőbelátással megírt mesterműve ez, különleges alakja, szerkezete és tartalma szerint egyaránt párját nem találó írás az irodalomban. Sajátságos jelenség: ez a hatalmas mű nem önmagáét született, hanem csak mellékterménye a nagy író nyilvánosságra jutott legnagyobb, utolsó drámai alkotásának, A várgrófok-nak. Hugo ehhez a szinte aiszchiloszi méreteket öltő hatalmas drámai költeményéhez akart élményeket gyűjteni, amikor 1842-ben rajnai utjára elindult. A Les Burgraves 1843-ban színre is került Párisban és bántó botrányok között megbukott, bárha ama kor legkiválóbb szellemei a világirodalom mesterművei közé sorozták. Talán e szörnyű csalódás bírta rá Hugo Viktort, hogy rajnai benyomásait, tanulmányait és gondolatait ebben a művében összefoglalja és kiadja.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!