SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A Reichstadti herceg

: A Reichstadti herceg

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Franciaország története Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Korok és Hősök Regényei

Terjedelem:

368 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Napóleon fia, akit annyira kívánt a császárt micsoda örömujjongással köszönti születését Párizs. Milyen szeretettel foglalkozik a „Harci Isten” szép kis szőke fiacskájával. Három gyermekév telve fénnyel és melegséggel, amelyekben már felcsillámlanak a fejlődő gyermek jellemvonásai. Büszkeség, gyengédség, energia és báj. És azután hirtelen változás: Napóleon már nem császár, sohasem láthatja többé gyermekét, akit mindenek felett szeretett. A gyermeket Bécsbe viszik Mária Lujzával, akinek közömbös a fia. El akarják feledtetni vele Franciaországot és egymásután megfosztják francia nevelőitől és végén a Napóleon névtőt is. Most már Ferenc, pármai hercegnek, a végén egyszerűen Reichstadti hercegnek hívják.
Hideg, érzéstelen nevelőket kap, Közben nagyra nő, szép, elbájolóan kedves és élénk lesz, de egészsége gyenge marad. A tanulóévek után rátalál atyja emlékére és álma az, hogy méltó legyen hozzá. De már későn, a gyermek teste, amelynek az ápolásával édesanyja sohasem törődött, nem bírja el a lélek tüzes erejét. Vad lovaglások, túlzásba vitt tanulás és a tüdővész megöli a 21 éves ifjút; aki mint reichstadti herceg hal meg és aki a bécsi kapucinus templom Habsburg kriptájában találja meg nyugodalmát.
 

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!