SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
A szépfiú

: A szépfiú

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1923

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Guy de Maupassant összes munkái

Terjedelem:

435 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Két év afrikai katonáskodás után - "amikor az arabokat sarcolgatta a kis déli állomásokon" - Georges Duroy ott áll a párizsi utcán, csinosan, a női tekinteteket diadalmasan magára vonva, de mindössze három frank negyvennel a zsebében. Mihez kezdjen most, hogy leszerelt? Se tisztességes állása, se hivatása, se ismerőse, se pártfogója. A véletlen a segítségére siet. Egykori bajtársával fut össze, a Francia Élet politikai rovatvezetőjével, aki maga mellé veszi, s akinek a felesége írja meg Duroy helyett az első, bemutatkozó cikket. Ezzel elindul egy páratlan karrier.Georges Duroy hamar felismeri, milyen világba csöppent. gyorsan rájön, hogy a korrupt politikai és üzleti életben valóban aranyszabály, hogy "...itt minden a fellépéstől függ... Rá kell erőszakolni magadat az emberekre, nem pedig kunyerálni tőlük". És a Szépfiú - a női nemre tett ellenállhatatlan hatásától buzdítva - egyre hidegebb fejjel, egyre "okosabban" teszi meg lépéseit felfelé a társadalmi ranglétrán, hiszen hibátlanul alkalmazza életfilozófiáját, mely szerint: "Minden asszony céda, fel kell használni, ahogy lehet, de magából ne adjon neki semmit az ember." Tudja: csak eleget kell ismételni a tételt, hogy eredményes gyakorlattá is váljék: Erősnek áll a világ. Erősnek kell lenni. Fölötte kell állni mindenkinek." A Szépfiú művésze lesz a cinizmusnak, az erkölcsi nihilizmusnak. Nem csoda hát, hogy amikor dúsgazdag ifjú feleségével a karján megáll a templom küszöbén, az immár Georges Du Roy tekintetét a képviselőház épületére veti - sikerének következő megcélzott állomására.

leírás:

Néhány lap kijár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!