SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Apollinaire

: Apollinaire

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Julia Hartwig neves lengyel költő, fordító, a századforduló francia szellemi életének kiváló kutatója. Hosszú éveket töltött Párizsban, beszélt Apollinaire feleségével, barátaival és számos olyan adatot és dokumentumot fedezett fel, amelyek még a francia kutatók figyelmét is elkerülték. - Könyvében felidézi a XX. század elejének Párizsát, szerkesztőségeit, irodalmi kávéházait és kiskocsmáit, ahonnan annyi nagy művész indult el a világhír felé vezető úton. Apollinaire-nek, a mindig kicsit rejtélyes, hányatott életű költőnek emberi és művészi útja áll a könyv középpontjában, de mellette feltűnnek a kor legnevesebb írói - Moréas-tól Jarryig -, festőművészei - a vámos Rousseau-tól Picassóig. - A lengyel írónő könyve magával ragadó, érdekfeszítő olvasmány, amely örömet szerez a regényes életrajzok kedvelőinek és a francia kultúra szerelmeseinek. A kötetet számos ritka, archív felvétel egészíti ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!