SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Apollinaire válogatott művei

: Apollinaire válogatott művei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

703 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Apollinaire századunk költészetének egyik legnagyobb alakja, megújítója és megtermékenyítője, nélküle úgyszólván elképzelhetetlen a modern európai líra. Mint minden nagy újító, a kifejezés új lehetőségeit, új formáit kutatta: lerombolta mindazt, ami gátja lehetett új igazságok korszerű kimondásának, de beépítette művébe az elmúlt századok költői hagyatékának minden hasznosítható elemét. Költészetében a trubadúr-líra tündéri bája, Villon szenvedélyes önéletrajzi őszintesége, a francia chanson és a német lied édes zenéje ötvöződik az izmusok merész leleményeivel. Váratlan képzettársításai, a lélek gravitációs törvényei szerint egymásra zuhogó képek, a való világ új rendbe gyülekező elemei csak látszólag szabadulnak ki az értelem kötéséből; a legszeszélyesebb, leghomályosabb látomások mögött is ott izzik a mindig éberen figyelő értelem. Apollinaire fedezi fel újra a századvég befelé forduló költészete után a kinti világot, s ez a modern világ csupa harsány szín, csikorgó ellentmondás s az emberiség új reményeinek hordozója. Apollinaire sejtelmes hangulatokkal, a lélek szinte megfogalmazhatatlan pillanataival derengő soraiba ez a mohón habzsolt világ árad be szakadatlanul. Kötetünk minden eddiginél gazdagabb válogatásban mutatja be Apollinaire életművét: nemcsak verseit, hanem különös színeket villantó, bizarr elbeszéléseit, A meggyilkolt költő című regényét s a modern művészetet hirdető, avatottan elemző, ma is izgalmas tanulmányait is megtalálhatja benne az olvasó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!