SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Arisztotelész, a varga

: Arisztotelész, a varga

Kiadás:

Budapest, 1959

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A cím valamilyen klasszikus levegőjű, talán a filozófiával tréfálkozó történetet ígér az olvasónak. De hamarosan kiderül, hogy ez a cím nem egyéb, mint szerzői fogás; a szerző egy készülő regény ötletét vetette a címlapra. "Arisztotelész, a varga" a címe annak a regénynek, a melyet könyvünk egyik hőse ír. A történet ízig-vérig párizsi és mai. Annyira mai, hogy egyik főszereplője - az algériai háború. Nem a harctéren játszódik, de eleven erővel érzékelteti a Francia Kommunista Párt háborúellenes küzdelmét Párizsban és más francia városokban. Nemcsak a háborúról és az áldozatokról esik szó, hanem egy Quartier Latin-beli művész- és értelmiségi társaság számos ügyes-bajos dolgáról, kenyérharcáról, szerelmeiről, egyre sötétülő sorsáról. A regény hősei érdekes és eredeti emberek. Ki a főhős? Nehéz volna eldönteni, de úgy látszik, egy kommunista színész, Barrel, aki színjátszó társaságokat szervez és maga is játszik néha. Lélegzetelállító az az epizód, amikor Barrel társulatának egy premierjét a degaulle-isták szétverik és a rendőrség segítségével meghiúsítják. Ezt az epizódot, mint a többit is, elevenül mozgó szereplők élénkítik, akik valóban a párizsi utcáról, a mai életből léptek a regénybe.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!