SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Arthur Rimbaud összes költői művei

: Arthur Rimbaud összes költői művei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Gyerekfejjel, anyja elől szökve viszi el Rimbaud, az esetlen, bájos, morcos és gőgös kamasz - a kölyök Shakespeare, ahogy Hugo nevezte -, csodálatos verseit Párizsba Verlaine-hez. Tizenhat éves, és már mindent utd, amit egy érett nagy költőnek tudnia kell. Verseiben a kor, a modern ember eszméinek, érzéseinek magasfeszültsége izzik. Egy mindenre fogékony ifrjú mohó féktelenségével habzsolja a világot. Csodálatos látomásaival, ragyogó, nyers erejű képeivel, színeivel, majd oldottan lebegő, majd súlyosan zuhogó soraival keresi a teljességet, a sokszor már szinte kifejezhetetlen nagy mondanivalót. S amilyen titokzatos az indulása, éppoly titokzatos az elhallgatása: tizenkilenc éves, amikor befejezi az Egy évad a pokolban-t, és soha többet nem ír verset. De néhány évvel halála után a modern francia költészet már mesterét tiszteli benne. Kötetünkben, néhány töredék kivételével, egész életművét kapja az olvasó. Rimbaud értelmezése, tolmácsolása nem könnyű feladat. A század legnagyobb költőfordítói birkóznak vele; Babits, Kosztolányi, Tóth Árpád, József Attila, Szabó Lőrint fordításait minden versszerető olvasó ismeri. A magyar Rimbaud nagy filológiai gonddal, kitűnő fordítók közreműködésével készült.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!