SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az elátkozott királyok I-II. kötet

: Az elátkozott királyok I-II. kötet

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

641 p., 834 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az I. kötet a Vaskirály Szép Fülöp uralmának utolsó szakaszát dolgozza fel. A király már megfékezte a feudális nagyurak harcos gőgjét, legyőzte a flamandokat, az angolokat, a pápát erőszakkal Avignonba telepítette. Halála után a franica trónra legidősebb fia Civakdó Lajos került. Képtelen a rendet fenntartani. Egyetlen gondja: szabadulni akar hűtlen feleségétől, és új házassága révén biztosítani akarja az örökösödés rendjét. A bárók ligája új erőre kap. A klikkek egymás torkának esnek. A jól kiépített központi államszervezet meggyengül, az éhínségen senki nem lehet úrrá. Átok sújtja az országot, csak Civakodó Lajos boldog. Ő elérte a célját. A II. kötetben folytatódik Civakodó Lajos és új feleségének a története. Magyarországi Klemencia alázattal szereti a szertelen férjét, s már-már úgy látszik, sikerül felébresztenie benne a bűntudatot, de az ország nagyjai folytatják kíméletlen harcukat, s ennek áldozatul esik Lajos is: méreg végez vele. Áhított örökösét már nem láthatja meg. A főurak a gyász idején készülnek a nagy összecsapásra. Lajos király gyermeke még meg sem született... Az ország trónja századok óta először áll üresen. Király nincs, de pápa sincs! Marakodás kezdődik... Klemencia végre gyermeket szül,de kereszteléskor a csecsemőt megmérgezik. Postumus János csak néhány napig élt.Igaz, a megmérgezett csecsemő nem királyfi, hanem egy cseregyerek, de ezt csak kevesen tudják! A régens, a Vaskirály kisebbik fia önmagát koronáztatja meg, V. Fülöp néven. Trónjára a végre megválasztott új pápa, XXII. János segíti. A III. kötet elsősorban Szép Fülöp lánya, Izabella királyné sorsával foglalkozik. Férje II. Edward angol király, aki néhány évi házasság után végképp fiúszeretői befolyása alá került. A királyné sorsa megaláztatás, a kegyencuralom ellen fellázadt lordok sorsa kivégzés. Közülük csak Mortimer menekül meg. A francia udvarba szökik, s hamarosan követi őt a királyné fiával. Izabella a lord szeretője lesz. Fegyvereseket toboroznak, és partra szállnak Angliában. Az angol nemesség melléjük áll, a király lemond kiskorú fia III. Edward javára, majd a felesége és Mortimer meggyilkoltatják. A szinte véletlenül uralomra kerülő első Valois-király, VI. Fülöp udvarában kivirágzik a lovagi élet. Közben Angliában Mortimer régens uralma ellen a főurak szövetkeznek. Mortimert meggyilkolják, Izabellát száműzik. Egy nyughatatlan francia nagyúr rábeszélésére III. Edward, anyja, Izabella jogán, igényt emel a francia trónra. Ezzel el is indul a százéves háború.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!