SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az elátkozott királyok. II. köt. A megfojtott királyné

: Az elátkozott királyok. II. köt. A megfojtott királyné

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Századok - Emberek

Terjedelem:

268 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Egy tevékeny élet végén, az elért eredmények feletti elégedettséggel halt meg Az elátkozott királyok regény első részének végén Szép Fülöp. Franciaországot naggyá tette, s erős keze alatt sikerült a különféle egyéni törekvéseket az ország érdeke szerint letörnie, vagy irányítása alá vonnia. Sajnos a trónon őt követő Civakodó Lajos (vagy ahogy a történelemkönyvek nyilvántartják, X. Lajos) egészen más képességekkel és tervekkel rendelkezett, mint apja. Legégetőbb gondját házasságtörő felesége jelentette, akit vétkéért börtönbe csuktak, s akitől mindenáron szabadulni akart. Sőt, lányát is megtagadta, mivel attól tartott, hogy nem ő a vér szerinti apa. Új asszonyt akart, s pápai válást - hiszen akkoriban nem lehetett csak úgy egyszerűen felbontani az Isten színe előtt kötött házasságot. Ezt a fura helyzetet igyekszik kihasználni a hatalomért versengő két csoport. Az egyik oldalon Valois herceg és hívei, a másikon pedig a halott király idejében fontos szerepet betöltő Marigny és a központi hatalom megőrzésén fáradozók. A tét nagy, hiszen aki felülkerekedik a másikon, az fogja irányítani az országot. Ezért nem is lehet csodálkozni azon, hogy a királyi udvarban miféle sötét módszerekkel (intrika, marakodás, gyilkosság) igyekeznek minél jobban lehetetlenné tenni a másik felet, miközben (vagy éppenséggel ezért) a központi államszervezet rohamosan gyengül."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!