MŰVÉSZET / Festészet kategória termékei
Az obszidián fej

: Az obszidián fej

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Festészet Filozófia Francia irodalom Képzőművészet Esztétika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

260 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mi a művészet lényege? Milyen szoros az élet és a művészet kapcsolata? Milyen mértékben van szüksége az életnek a művészetre s a művészetnek az életre? Miben rejlik az alkotás titka, s a létrehozott műalkotás maradandóságát mi szavatolja?
Egy sereg izgató kérdés, amely századunk gondolkodó művészeit és művészettel foglalkozó gondolkodóit állandóan töprengésre késztette.
Az obszidián fej-ben Picassót, a gondolkodó művészt faggatja ki szinte észrevétlenül André Malraux, a művészettel foglalkozó gondolkodó. A "gyakorló" művész válaszai, frappáns, lényegre törő megfogalmazásai segítik az ő szemlélete kialakulását, amely szerint az alkotás az emberi élet legmagasabb rendű célja, az alkotó tevékenység révén lehet úrrá az ember életen és halálon.
Az obszidián fej páratlan "útikalaluz" az évezredek és a XX. század műalkotásainak rengetegében. A szöveget gazdag reprodukciós anyag egészíti ki.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!