SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Az úrnő

: Az úrnő

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1996

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

466 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630758903

tartalom:

"Ki is valójában a XVI. században élt, tündöklő szépségű, okos, művelt, dúsgazdag s mégis hányatott életű Gracia Nasi, más néven Beatriz de Luna, harmadik nevén Beatriz Mendes, a korabeli európai zsidók nagyasszonya, úrnője? Garcia családját, amely valaha a mórokkal együtt telepedett meg Spanyolországban, az inkvizíció elüldözte hazájából, s a kalandos természetű, nyugtalan vérű Senora - önmagának, szeretteinek, háza népének, hit- és sorstársainak - menedéket keresve beutazta a fél világot, megfordult Európa és Ázsia legfényesebb udvaraiban és portáin, járt Londonban, Gentben, Velencében, Ferrarában, Palesztinában, Isztambulban, tárgyalt, ravaszkodott hercegekkel, királyokkal, szultánokkal, hitvitázott rabbikkal. szembeszállt püspökökkel és pápákkal, zsinagógákat építtetett, várost alapított, Bibliát nyomatott, összeesküvéseket szőtt, lázadásokat szított, intrikált, gyűlölt és szeretett. Akárha Robert Merle, a francia történelmi tablót fest a XVI. század fényben-árnyékban vérben-aranyban egyaránt bővelkedő világáról, bemutatva a kor erkölcseit, mentalitását, gondolkodásmódját. Ám Az Úrnő valódi szerzője az a - ugyancsak francia - Catherine Clément, akinek monumentális történelmi regényei újra és újra ott szerepelnek a francia és nemzetközi irodalmi toplistákon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!