SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Budapesti szerelmesek

: Budapesti szerelmesek

Fordító:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

299 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630717247

tartalom:

Francois Gachot 1902-ben születetett és 1986-ban halt meg. A közben eltöltött 84 év a magyar és francia szellemi élet gazdagításával telt, ahogy Boldizsár Iván fogalmazott: "Mindent tudott Párizsról Pesten és mindent tudott Budapestről Párizsban". Fiatal íróként 22 évesen került Magyarországra ő, aki Jean Cocteau titkára és a magyar kultúra rajongója volt. A francia külügyminisztérium küldte Magyarországra, ahol kultúr és sajtóatassé volt. Ezen kívül magyar költők, írók műveit fordította és különös érzékenységgel fordult a magyar képzőművészet kortárs értékei felé. Ebben a rajongásában felesége Irén segítette, aki magyar lévén valószínűleg megnyitotta lelke kapuit a legmagasabb kultúra felé. Boldizsár Iván meséli, hogy a húszas, harmincas években azzal léptek be a festők a Japán kávéházba, hogy Francois Gachot megnézte a képeiket. Mert ez valószínűleg kitüntetés volt, mint ahogyan az is, ha vásárolt tőlük. Hiszen akkor az ismeretlenség fátylát lebbentette fel róluk. Az is hozzátartozik az életéhez, hogy 1949-ben, az akkori politikai erők kiutasították Magyarországról és csak jóval később a hetvenes években tért vissza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!