SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
César Birotteau

: César Birotteau

Kiadás:

Budapest, 1918

Kiadó:

Athenaeum Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

335 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Ez a regény kivételes helyet foglal el az Emberi színjáték nagy regényei között mind témájánál, mind tökéletes szerkezeténél fogva. Maga Balzac, mikor erkölcstelenséggel vádolták becstelen hősei és nem éppen épületes története miatt, főképp César Birotteau jellemére és történetére hivatkozott. Ezzel az egyszerű illatszerkereskedővel,sokféle becsületes barátjával és rokonával akarta bizonyítani, hogy a tisztesség és a becsületesség a restauráció züllött korában is lehetséges. Birotteau szégyenteljes csődje után nem veszti el a fejét, s élete legjobb éveiben jó híre visszaszerzésén dolgozik. Élete meghozza a legnagyobb jutalmat: a megszégyenült pénzéhes rosszakaróktól és a régi fényében és dicsőségében ragyogó César Birotteau-tól vesz búcsút az olvasó Balzac egyik legjelentősebb regényében, amelynek hullámzását, sodrását az író Beethoven varázslatos Sorsszimfóniájával meri összevetni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!