SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Désirée

: Désirée

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Árkádia

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

676 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963307102X

tartalom:

A francia forradalom ötödik évében egy kislány naplót kap a születésnapjára. Miről írhat egy kis polgárlány a nalójában? A családjáról, a családját érintő eseményekről. Nővére férjhezmeneteléről, a maga első szerelméről, az első serdülőkori csalódásról, itáliai utazásról, azután később: a házasságról, a férje hivatásával kapcsolatos gondjairól....És miért írja meg mindezt vaskos könyvében egy huszadik századi írónő? Mert a fiatal lány, Désirée első szerelme Napoleon volt, férje pedig Bernadotte, a hadvezér, a későbbi svéd király. S amíg az ő történetüket olvassuk, megelevenedik előttünk a nagy francia forradalom és az első császárság: a regény főszereplői között megtaláljuk a kor minden fontos személyiségét. Tanúi lehetünk, hogyan osztja fel Napoleon a meghódított Európát fivérei és sógorai között, hogyan veszi feleségül és taszítja el Josephine de Beauharnais-t, hogyan kapcsolódik össze sorsa végzetszerűen újra és újra Désirée-ével, egészen száműzetéséig és haláláig. Kellemes olvasmányul szolgálhat mindenkinek ez a regényes napló, annak is, aki szép szerelmi történetre vágyik, és annak is, aki egy színes, kegyetlen, izgalmas történelmi korszakra kíváncsi.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!