SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Egy asszony élete

: Egy asszony élete

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

203 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Óvakodjék a szomorúságtól, mert a szomorúság bűn. Különleges gyönyörűségekkel kábít, s könnyen megkívánjuk... - így inti egyik levelében a fiatal Maupassant-t mestere. Flaubert. Maupassant mégis sok változatban írta meg a szomorúságot, mert mikor szembetalálkozott az élet fájdalmas igazságtalanságaival, nem tudott lemondani róla, hogy papírra ne vesse őket. Milyen reménykedőn fut neki az életnek Jeanne, az Egy asszony élete hősnője. Csupa bizalom és lángolás, vágy és érzékiség ez a fiatal asszony, éppen csak felszállni készül - és máris lezuhan: csalódik a férjében, csalódik az emberi tisztességben, a vallásban, az álmaiban, és ami a legfájdalmasabb: a fiában. A nagy francia író nem cspuán szomorú, de igaz életet rajzol meg, és a háttérben művészi erővel bontakozik ki a pontos, tiszta társadalomrajz képe: Jeanne mögött lassan süllyed a merev, értelmetlenné vált hűbéri világ, előtte pedig siváran és érzéketlenül emelkedik ki a mohó, önző polgári kor.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!