SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Egy dédanya vallomásai

: Egy dédanya vallomásai

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Halhatatlan Könyvek

Terjedelem:

275 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

"Fejembe vettem, hogy naplót írok az életemről. Kissé korán kezdtem, hiszen ebben a hónapban lettem csak tizenkilenc éves; de hát elmondom röviden az okaimat - nem kislányos képzelődések ezek, kérem! Amilyen tempóban ez a csőcselék nekilátott, a forradalom - ó, egész gyerekkoromban hallottam megjósolni, apróra elmesélni jóelőre, bejelenteni, mint egy tűzijátékot, amely a kitűzött napon kezd puffogni! - szóval, no, a csőcselék forradalma okvetlenül valamilyen kerékvágásba kerül s a világ váratlan felfordulásokat fog megérni, amikről az unokáink követelik majd a mi tanuságunkat, s dehogy is bocsátanák meg, ha lustán nézzük végig a dolgokat és tíz percet se szánunk rá napjában a följegyzésünre. Ó tudom, hogy most is van elég hírszaglászó firkász, aki írt már egy kötetnyi titkos visszaemlékezést ennek a három évnek az eseményeiről. De messziről is látom, hogy a tényeken kérődzenek és kronológiákat állítanak össze. Fogadni merek: egyiknek sem jutott eszébe, hogy forradalmi időkben éppen úgy, mint mindenféle más időkben, a férfiaknak és asszonyoknak mindig van szive és más egyebe, s hogy a szívnek szüksége van a maga táplálékára és a más egyéb sem maradhat munka nélkül. Nos hát én azt gondolom, hogy igen hiteles emléket hagyhatok a jövő nemzedéke alól, hogyan éreztünk és hogyan cselekedtük a jót: az utóbbi évek tapasztalataiból azt sejtem, hogy elég lesz, ha elbeszélem az életemet, napról-napra, őszintén és cicomátlanul."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!