SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Egy legendás szerelem. Consuelo és Antoine de Saint Exupéry

, : Egy legendás szerelem. Consuelo és Antoine de Saint Exupéry

Kiadás:

Budapest, 2006

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Nagy emberek - nagy történetek

Terjedelem:

196 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635492391

tartalom:

"Repülés, nők, irodalom - e három szenvedély "ifjú istenné" varázsolta Saint Exupéryt, aki örökösen viaskodott nagy, mackós és ügyetlen testével, hogy betuszkolja a vadászgépek pilótafülkéjébe. E szenvedélyek Istenné változtatták a költőt, aki folyton szomorú képpel járt-kelt, amikor nem repült, és akinek arra volt szüksége, hogy - Ikaroszhoz hasonlóan - kiszabaduljon a hétköznapok labirintusából. A "nehéz, földhözragadt, élet" mókuskerekéből, amely elől egy másik, izzó regényíró is menekült: Alain Fournier, Az ismeretlen birtok szerzője. A repülésben, a nőkben és az irodalomban valójában volt valami közös: lehetővé tették eme érzékeny és élénk ember számára, hogy szárnyaljon, amire olyan nagy szüksége volt, mint a levegőre; így tudott elmenekülni örök gyermeki érzékenysége elől. Consuelo nem olyan volt, mint a többi nő, akivel a kiábrándult költő rendre találkozott. Őbenne megtalálta rózsáját, akár a kis herceg. Első találkozásuk után ő lett az Asszony, és bár többször is szakítottak, mindig hűséges maradt e soha ki nem hunyó szerelemhez. A különös, a mesemondó, az áradó Consuelo örök szenvedélye maradt. Saint Exupéry bevallotta: arra született, hogy "kertész" legyen. A lélek kertésze, aki halhatatlanná tudta tenni az egyetemes gyermekiség arcát, és megszerettette velünk egy virág-asszonynak a képét, akinek utánozhatatlan arcmása belengi e könyv minden oldalát. A kis herceg elment, miként a rózsája. De amikor magatokban akartok olvasni, ne feledjétek kutatni a teret, amely tükörkép: itt talán fölfedeztek a felhő- vagy csillagjátékban néhány szót, amelyet e két legendás szerelmes vetett papírra. Kis égi krónikákat... (Michel Polacco, a France Info igazgatója)"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!