SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Ékszerek

: Ékszerek

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Harmincéves 1880-ban, amikor megjelenik a Médani esték című antológia, melyben a Zola köré csoportosult fiatal naturalisták mutatkoztak be; Flaubert, aki évekig tanítgatta az írás mesterségére, és látta el életre szóló tanácsokkal az ifjú és kezdő Maupassant-t, mesterműnek nevezi az antológiában közölt Maupassant-novellát, a Gömböc-öt. Pályafutásának tündöklő évtizede követi a sikeres bemutatkozást: valósággal ontja érett, remekbe készült novelláit, és tizenkilenc kötetben bocsátja őket közre. És regényt is ír, hatot, köztük a ma is nagyon népszerű Szépfiú-t, továbbá útirajzainak három könyvét, egy kötetre való színdarabot és egy verseskötetet. A bámulatos pálya tragikus hirtelenséggel szakad meg: 1891-ben súlyosan megbetegszik, és két év múlva meghal. Őt tartják mindmáig a novella egyik legnagyobb mesterének, ha nem a legnagyobbnak. Minden novellája remeklés: kristályszerkezet, szűkszavúság, a humor és a tragikum egymást váltó villódzása, az egyetlen, a soha meg nem ismétlődő pillanat megörökítése. Minden szava telitalálat: mindig megtalálja a legmegfelelőbb kifejezést, jelzőt, sohasem éri be a hozzávetőlegessel. S ami a legfontosabb: mindenben, a legjelentéktelenebbnek látszó dologban, jelenségben meglátja a fölfedezetlent, ezt keresi-kutatja minden emberi gesztusban, s ha megtalálta, rögtön megírja, s fölmutatja olvasóinak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!