SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Eleázár avagy a forrás és  csipkebokor

: Eleázár avagy a forrás és csipkebokor

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2000

Kiadó:

Sík Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

89 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639270032

tartalom:

"Michel Tournier kisregénye kétszintű alkotás. Első szintjén egy igencsak egyszerű történet elbeszélése. A címszereplő, az anglikán pap, a hatalmas írországi éhínségek és nyomor elől családjával együtt az Ígéret Földjére, Amerikába vándorol, valamikor a múlt század közepén. Itt hamarosan kiderül, hogy az igazi Ígéret Földje nem a keleti, hanem a nyugati part, Kalifornia tája, oda kell hát menniük. Persze nincsenek egyedül, egész karaván halad Kalifornia felé, és az úton derül ki, kik lesznek majd a szerencsések, és kikből válnak már menet közben vesztesek. Hiszen nem mindegy, milyen kondícióban éri a családokat az érkezés, a honfoglalás. A második szint a vallási, metafizikai szféra. Eleázár pap, a Biblia ismerője, hogyne ismerne hát rá helyzetének mózesi voltára. Miként Mózes, Ő is népét (családját) vezeti a sivatagon át a Kánaánba, és miként Mózesnek, neki is meg kell küzdenie nemcsak „népe” világias hiúságok utáni vágyaival, de saját kisértéseivel is. „Forrás” (az anyagiakról való gondoskodás, a világ szempontjainak figyelembevétele) és a „csipkebokor” (az úr tisztelete, parancsainak minden melléktekintet nélkül való végrehajtása): ez az alternatíva. Tournier azonban igen nagy író, nem hagyja történetét merev ellentétpárok, alternatívák mentén haladni. Pontosabban az ellentétek, alternatívák átcsapnak egymásba: hol Isten parancsa válik forrássá, hol a csipkebokor táplálja az elfáradtakat, elesetteket, és Eleázár, elérve Kalifornia földjéig (oda ő már nem léphet be, csak halottként pihenhet az Ígéret Földjén), már tudja minden legtudóbbak titkát is. Kitűnő, rövid terjedelme ellenére hatalmas arányú regény – minden igazi olvasónak melegen ajánlandó."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!