SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Exfeleség

: Exfeleség

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

317 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630734028

tartalom:

Louis, a negyvennégy éves lakberendező otthagyja korlátolt, házsártos, korán megvénült feleségét, összeköltözik fiatal barátnőjével, és megindítja a válópert - mindennapi história. De az már nem egészen mindennapi, hogy Aline, az exfeleség foggal-körömmel harcol vélt jogaiért, s minden módon igyekszik borsot törni exférje orra alá, és hogy a négy gyerek - mint az orgonasípok, csak éppen az összhang hiányzik - két táborra szakadva szintén részt vesz a két szülő marakodásában. És nem mindennapos az az írásművészet sem, amellyel Bazin elmondja ezt a "banális" történetet: ismét élvezhetjük, akárcsak a Rezeau-trilógiában, színes mikrorealizmusát, sodró stílusát, elmeszikráit és szójátékait. Mozgalmas jelenetek váltják egymást, remekül megrajzolt figurák vonulnak fel - ügyvédek, bírák, rokonok, barátnők, tanárok, az elvált asszonyok Hágár-klubjának tagjai -, igazán maga az élet pezseg ebben a regényben. De Bazin ebben a mindennapos történetben ítéletet is mond: keserűt, tanulságosat, figyelmeztetőt. A regény hőse, Louis ugyan elválik, de az író lelke mélyén, talán saját élményei alapján válásellenes. Igaz, elítéli Aline-t, de Louis-t sem kíméli, mert tudja, és regénye is ezt példázza, hogy a múlt, az első házasság emlékei és kötelékei kibogozhatatlanul összekötik és elkísérik az elváltak további életét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!