SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Ferenc testvér

: Ferenc testvér

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

382 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631137081

tartalom:

"Julien Green Assisi Szent Ferencről írt életrajza először jelenik meg magyarul. Franciaországban negyedmillió példányban fogyott el. Eddig 12 nyelvre fordították le. Többek között megjelent angol, német, spanyol, olasz, cseh, szlovén nyelven is. Green a Francia Akadémia tagja, sok kritikus előszeretettel hasonlította össze Mauriackal. Valóban Green regényei is, mint Mauriacéli, zárt és egységes világot alkotnak. Regényei közül több magyarul is megjelent, ezekben mindig a látszatok mögé igyekszik hatolni. Nagyszerűen ért az atmoszférateremtéshez, stílusa tiszta és erőteljes. Assisi Szent Ferencről írt életrajzában legyőzi eredendő tragikus életérzését hite erejével. Hiteles korrajzot ad az akkor is zavargó Európáról és arról a világméretű hatásról, melyet Ferenc testvér, az Isten szegénykéje gyakorolt korára és korunkra is. Assisi Szent Ferencről írja: "Végre is Szent Ferenc egy leprás undorító sebeinek megcsókolása közben találta meg azt a vidámságot, amellyel meghódította a világot, és maga köré gyűjtött egynéhányat korának legmerészebb szellemei közül, nem ajánlva nekik semmi egyéb dicsőséget, mint hogy meztelenül járjanak a meztelen földön Krisztus kedvéért. Ha az igény kisebb lett volna, olyan lett volna a felelet is. Ahogyan a kereszténység egész története mutatja: ha az embertől mindent kérnek, akkor mindent - sőt még többet is - odaad, ha keveset, akkor semmit sem."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!