SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Freud

: Freud

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Világkönyvtár

Terjedelem:

373 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963141049

tartalom:

"1958-ban John Huston amerikai filmrendező forgatókönyvet rendelt Jean-Paul Sartre-tól: a téma Freud, pontosabban - egy ízig-vérig hollywoodi hagyomány szerint - a felfedezés hőskora, az az eseményekben gazdag időszak, amelynek során Freud lemond a hipnózisról, és lépésről lépésre felfedezi a pszichoanalízist. Az alapötlet, a kalandor Freud története - nyilatkozta később Huston - tőlem való. Úgy akartam bemutatni ezt az epizódot, mint valami bűnügyi történetet. (...) Sartre változtatásainak olykor olyan nagy a meggyőző erejük, hogy még az is kész elhinni, hogy cserbenhagyta a memóriája, akinek kisujjában van a freudi eposz, és a könyvespolchoz rohan, hogy utánanézzen a dolognak, mindaddig, míg rá nem eszmél, hogy voltaképpen nem is érdemes tudni, mi az igaz és mi nem, mivel az emlék és a fikció elválaszthatatlanul összefonódik egymással..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!