SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Froissart krónikája. Válogatás

: Froissart krónikája. Válogatás

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Egyetemes történelem

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

406 p., 24 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Nyugtalan, vad harcokkal teli időkben, a XIV. század második felében élt a flandriai Jean Froissart; akkor zajlott az angolok és franciák véres küzdelme, a százéves háború. Azért fogott tollat, hogy megörökítse korának eseményeit, elsősorban háborúit, hogy örök emléket állítson a nyugat-európai lovagság harciasságának, bátorságának. Fáradhatatlanul gyűjtötte az információkat, sokat utazott Angliától a Pireneusi-félszigetig és Itáliáig. Mindent leírt, amit oklevelekből, királyi udvaroncok suttogásaiból, rablóvezérek elbeszéléseiből, papok, öreg hadvezérek visszaemlékezéseiből megtudott. Írói tehetsége a kor legjobbjaiéval, Petrarcáéval, Chauceréval vetekszik. Élénken, színesen írja le mindazt, amit megörökítésre méltónak tart: nemcsak a nagy csatákat, a crécyi, poitiers-i, nikápolyi ütközetet, nemcsak a várostromokat, lovagi tornákat, hanem a calais-i polgárok önfeláldozását, a gentriek szívós küzdelmét grófjuk ellen, a francia Jacquerie-t, az angliai parasztok felkelését, a francia király házasságát, III. Edward szerelmét, a nagy egyházszakadás különböző fordulatait- s mindezt úgy, hogy szinte az események szemtanúinak, sőt részeseinek érezzük magunkat.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!