SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Fura Amerika

: Fura Amerika

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Egy fiatal, tizennyolc éves diáklány - az írónő - zsebében 3500 frankkal és egy 99 napra szóló távolsági autóbusz-bérlettel, nekivág az Egyesült Államoknak. Fél évet tölt odakint, autóstoppal és autóbusszal bejárja a hatalmas ország minden államát. Útja először New Yorkból San Franciscóba vezet: megismerkedik egyetemekkel, valóságos diákparadicsomokkal, tanárokkal és diákokkal, múzeumokkal és nemzeti parkokkal, és végül San Franciscóban egy beatnik-tanyával, ahol minden közös, és mindenki félbolond, úgyhogy végül is az írónő futva menekül, s meg sem áll a New Mexico felé induló autóbuszig. Ekkor, mintegy varázsütésre, megváltozik körülötte a világ: egy gigászi méretű Vidámparkba kerül, ahol megannyi elképesztő látvány, élmény, viszontagság várja. Mivel kísérő nélkül utazik, gyakran veszélyes helyzetekbe keveredik, amelyből talpraesetten, mindig sértetlenül kerül ki. Kitűnő, eleven útibeszámoló. A fiatal, szellemes újságírónő - az okos, jószemű diáklány - szórakoztató és elgondolkoztató képet fest az átlag amerikai életformájáról és az értelmiségiek, főleg a fiatalok lázas életéről. Valóban "fura" Amerikát mutat be, amelyben jólét és erőszak, nyomor és üzleti szellem, tiszta segítőszándék és elvakult korlátoltság valami kusza és baljós burjánzásban él együtt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!