SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Germinal

: Germinal

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1907

Kiadó:

Révai Testvérek

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Klasszikus Regénytár

Terjedelem:

512 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A francia polgárság rendre ismétlődő forradalmai és a végbemenő ipari forradalom lehetővé tették a kapitalizmus rohamos fejlődését Franciaországban, a XIX. században. Nemcsak a gőzgépek száma és a vasútvonalak hossza nő, hanem számban és erőben növekszik a munkásság is. A munkásmozgalom hőskora ez Európában, az I. Internacionálé megalakulásának időszaka. Ezeket az időket idézi fel Zola legismertebb és legszebb regénye, a tízezer sztrájkoló bányásznak emléket állító hősköltemény. Főhőse a Dél-Franciaországból jövő, az északi bányavidéken munkát kereső fiatalember, az eszmélő, öntudatra ébredő munkás, aki irtózatos küzdelmet vív a puszta megélhetésért, majd az életben maradásért, a szerelemért, legelemibb emberi jogainak érvényesítéséért. Harcot vív övéivel - a munkásokkal - és a különböző utakat járókkal is, akik a munkások harcának vezetésére vállalkoznak -, de mindenekelőtt az elnyomókkal. Az átélt szenvedések és a forradalmi tapasztalatok vezérlik további útján is: s ez - a harc egész életre szóló vállalása.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!