SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Goethe és Beethoven

: Goethe és Beethoven

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1931

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet Regény, elbeszélés Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Romain Rolland Munkái

Terjedelem:

254 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Ha valaki elmúlt már hatvan éves, s esztendők fáradságos munkáját megkövetelő, hosszú utazásra indul, legmélyére a Cyklops kovácsműhelyének (Beethoven: A nagy teremtő korszakok): a józan okosság azt kívánná, hogy ne ábrándozzék el útközben. Egyenest a cél felé! De én sohasem törődtem a megérkezéssel. Az út az, ami érdekel... Csak a választottam irányba vezessen. Nem sietek. Gyönge az egészségem, gyermekkorom óta folyvást fenyeget a félbeszakíttatás veszedelme: s úgy éltem mindig, mintha száz esztendeig élnék - vagy már holnap meghalnék: nekem mindegy ez. Csak egészen odaadja magát az ember annak, amit csinál. A Beethoven útján nem egy alak került elém, aki megállított: sok mondanivalójuk van számomra s én mindig kész vagyok meghallgatni őket: született meghittje vagyok élőknek és halottaknak. - Íme, itt van kettő, aki életének szálait összebonyolította az én Beethovenem életének szálaival. Az egyik: Bettina, a bolond és bölcs teremtés, aki elálmodta az életét, de akinek alvajáró-szeme álmának legmélyén meglátta azokat a lángelméket, akiket koruk legéberebb elméi félreismertek: Beethovent, Hölderlint; s előre bejelentette a Forradalmakat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!