SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Háború után

: Háború után

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

298 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"1972-ben Issoudun polgárai egy Rouget nevű orvosnak örvendhettek, aki mélységesen rosszmájú ember hírében állott. Néhány vakmerő szerint meglehetősen boldogtalanná tette feleségét, aki bár a város legszebb asszonya volt, minden bizonnyal kissé naiv lehetett. A baráti kotnyelesség, a közönyös fecsegés és féltékeny rágalom mesterkedései ellenére a házaspár magánéletéről senki sem tudott valami sokat. Rouget doktor az az emberfajta volt, amelyről bizalmasan azt szokták mondani: nem túl kellemes egyéniség. Így hát, míg élt, nem beszéltek róla és igyekeztek kedvére tenni. A feleségnek, aki a Descoings-családból származott és még lánykorában sem dicsekedhetett túl erős testalkattal (ez volt az ok, amiért az orvos állítólag elvette őt), először egy fia született, aztán lánya, aki tíz évvel a fiú után véletlenségből látta meg a napvilágot és akire a doktor - legalább is a közhit szerint - minden tudománya ellenére sem mert volna már számítani. A késői lány az Agathe nevet kapta.
Látszólag semmi sem indokolja, hogy az író ily egyszerű és köznapi tényekkel kezdje történetét, de ha ezek ismeretlenek maradnának, a doktorral egyívású embereket könnyen szörnyetegeknek, elfajzott apáknak lehetne tartani, pedig az orvos csak egyszerűen azoknak a rossz hajlamoknak engedett, melyekhez hasonlóak sok emberben lakoznak "a férfi legyen gerinces egyéniség" szörnyű életelvének címkéje alatt."
 

leírás:

A borító hátsó lapja elválik a könyvtesttől.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!