SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Holdbéli utazás

: Holdbéli utazás

Fordító:

Kiadás:

Szeged, 2002

Kiadó:

LAZI Kiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Fantasztikus irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639416215

tartalom:

Cyrano de Bergerac regényes alakját a magyar olvasó elsősorban rostand népszerű tragikomédiájából ismeri: a kötekedő, nagyszájú és sziporkázóan szellemes párbajhőst és költőt, akinek harciassága gyengéd és érzelmes szívet és önfeláldozó jóságot leplez. Valóban ilyen volt a történelmi Cyrano is, de még sokkal gazdagabb egyéniség: nemcsak félelmes kardforgató, hanem ismeretekre szomjazó szellem, a hagyományok ellen lázadó szabadgondolkodó, a 17. század első felének egyik legtehetségesebb írója. Verseket, szatírikus leveleket, színdarabokat írt, de igazi halhatatlanságát regényeinek, a Nap államai és birodalmainak és jelen művének, a Holdbéli utazásnak köszönhette. A két regény képzeletbeli utazás, az a műfaj, amelyet Morus Utópiája és Campanella Napállama ekkorra már népszerűvé s egyben új tartalom hordozójává is tett: a fennálló társadalom szatírája, ugyanakkor egy eszményi társadalom álomképe lett. A Hold boldog világában a szabad szellem uralkodik, a megtartóztatás nem dícséretes, hanem egyenesen bűn, a gyermekek parancsolnak a szülőknek, és még számtalan játékos és bizarr furcsaság teszi mindvégig szórakoztatóvá és izgalmassá a regényt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!