SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Ifjúságom

: Ifjúságom

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Halhatatlan Könyvek

Terjedelem:

232 p.

Kötésmód:

félbőr

tartalom:

Renan, Ernest (1823 - 1892) francia író, vallástörténész. "Anatole France mesterének, a XIX. század egyik vezetőszellemének, Ernest Renan-nak a maga gyermek és ifjúkoráról írott könyve a legizgatóbb, legérdekesebb emberi dokumentumok közé tartozik. Hogyan jutott el a vallásos család gyermeke, a papnevelőintézetek büszkesége, az Egyházzal való nyílt szembehelyezkedésig, a Jézus élete megírásáig? Ám, aki csak ennek az érdekes problémának megvilágítását várta Renan memoárjaitól, kellemesen csalódik: sokkal többet kap, mint amennyit várt. Elragadó stílusművésszel ismerkedik meg; sok helyütt ráismer Anatole France édesen, gyönyörűségesen, lágyan folydogáló mondatainak forrására. Megismerkedik aztán egy nemesen idealista költő lelkével. Ez a költő csak anyagnak használja fel a valóságot, hogy Goethe Dichtung und Wahrheit-jának módján művészi rajzokat, eleven arcképeket formáljon belőle. Embertípusok elevenülnek meg előttünk, emberi sorsok történetével ismerkedünk meg, kis regényekkel, amelyeket mégis erős szálak fűznek az igazsághoz. És mindebből tisztán, nemesen, minden szépítés nélkül is ideálisan emelkedik ki az igazságot kutató Renan alakja. A tudományos igazság keresése közben elszakad az Egyháztól, a dogmáktól, a csodákban való hittől, de a maga új, nemes vallása és a régi környezetében magába szívott szigorú erkölcsi elvek messze-messze eltávolítják azoktól, akiknek szemében a dogmáktól való elszakadás egyszersmind nyers materializmust és erkölcsi szabatosságot jelent. A lélekben és az erkölcsben hinni tudó modern embernek ma is Renan a legjobb vezetője.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!