SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Kean, a színész

, : Kean, a színész

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Színház Dráma Nobel-díjas írók

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

206 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Edmund Kean, a lexikon és a legenda tanúsága szerint Anglia legnagyobb színésze volt. Ez a - korabeli tudósítások szerint - alacsony, rossz külsejű, botrányhős művész forradalmasította az angol színjátszást. Az akkor divatos teátrális, fennkölt, romantikus stílussal éppen ellentétben egy szenvedélyes, de realista színészetet valósított meg. Magánélete is tele volt botrányokkal. Hírhedtek voltak az arisztokrata hölgyekhez fűződő viszonyai. Éjszakánként rosszhírű kocsmákban múlatta az időt. Törvénytelen származása erős kisebbrendűségi tudattal "verte meg": ebből aztán megannyi további konfliktusa támadt. A történet: Kean, aki egyébként a walesi herceg barátja éppen a dán nagykövet felségét, Elénát próbálja meghódítani. Mindeközben Anna, egy jómódú polgár leánya, naponta eljár a Drury Lane színházba, hogy megcsodálja a nagy színészt. Kean tehát Elénába szerelmes, Anna Keanbe, miközben Eléna roppant féltékeny gróf-férje és Anna minden aljasságra képes lord-vőlegénye állandóan keresztezi a vágyaikat. A körtánc egyik főalakja a walesi herceg, aki mindig arra az érzelemre, arra a nőre, és arra a ruhára vágyakozik, mint Kean. A pohár az Othello előadás közben csordul ki, Kean kiesik a szerepéből, és botránnyá változtatja a drámát. Közben persze rejtekajtó, börtön-fenyegetés, párbaj, a felségsértés vádja, csupa olyan elem, amely folyamatosan megváltoztatja a történet menetét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!