SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
Klasszikus francia kisregények

Klasszikus francia kisregények

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Francia irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A világirodalom klasszikusai

Terjedelem:

874 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kötetünk hat kisregénye három évszázadból való. A 17. századi Madame de Lafayette grófnő híre a mai napig Cléves hercegné című főművéhez fűződik. Lesage már a 18. század legelején írta a Sánta ördög-öt. A 18. századi, viharos életű Antoine-Francois Prévost sok műve közül csak a Manon Lescaut állta ki az idő próbáját, az viszont fényesen. Az Adolphe-ot, annyi romantikus mű ősképét, 1806-ban írta Bejamin Constant. Lamartine-nak, a francia romantika első igazi költőjének Magyarországon először egy politikai művét ismerték meg. A 48-as forradalmi kormány minisztere még leglázasabb politikai tevékenysége közben se hagyja abba az írást: 1849-ben jelenik meg a Graziella. A folyton menekülő, hol börtönben, hol elmegyógyintézetben sínylődő Gérard de Nerval a múlt század ötvenes éveiben írta legszebb könyveit, köztük a Sylvie-t.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!