SZÉPIRODALOM / Francia irodalom kategória termékei
La Fontaine

: La Fontaine

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1909

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Francia irodalom Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

362 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az embert felsőbbrendű állat gyanánt lehet tekinteni, a mely filozófiai rendszereket és hőskölteményeket hoz létre, mint a hogy a selyemhernyó gubót fon s a méh mézet gyűjt. Képzeljük, hogy La Fontaine meséivel szemben egy ily köpű előtt állunk. Az irodalombúvár azt mondaná: «Csodáljátok e piciny állatkák ügyességét». A moralista így szólna: «Tanuljatok e szorgalmas kis páráktól». A természettudós végre úgy fogná fel a dolgot : «Íme, föl fogunk boncolni egy méhet, megvizsgáljuk szárnyát, méztartóját, állkapcsait, szerveinek egész belső berendezését és meg fogjuk jelölni az osztályt, a melybe tartozik. Azután működésük közben lessük meg szerveit, iparkodni fogunk meglátni, hogy gyűjti a hímport, hogy dolgozza fel, miféle belső működés útján változtatja mézzé vagy viasszá. Azután megfigyeljük, miképpen építi, csoportosítja, változtatja s tölti meg sejtjeit; és törekedni fogunk kimutatni a vegyi törvényeket s a mennyiségtani szabályokat, melyek szerint felhasznált anyagjait elkészíti és egyensúlyozza. Tudni akarja, hogy lesz a köpű, ha megvan hozzá a kert s a méhraj; melyek a közbeeső folyamat mozzanatai s miféle általános erők működnek mindenik mozzanatban. Ebből a vizsgálódásból aztán, ha úgy tetszik, következtetéseket vonhatunk nemcsak a méhre s köpűjére, de minden rovarra, sőt talán valamennyi állatra vonatkozólag is.»

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

2 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!